Nieuws

Op deze pagina vind je nieuws over beveiligde zorg en over het project Beveiligde Bedden.

23 december 2022

Hans-Reinder bedankt!

Met het afsluiten van dit jaar zit ook de taak van Hans-Reinder Menkveld als voorzitter van het Convenant Beveiligde Bedden erop. Hij blikt terug op de afgelopen maanden. 

 

15 december 2022

Bijdrage in Journaal ggz en recht

In het decembernummer van Journaal ggz en recht hebben wij een bijdrage geleverd. We leggen uit wat het LCBB en het dashboard doen en wat er tot nu toe is bereikt.

13 mei 2022

Welkom Monique!

Begin mei is Monique Drenth begonnen als landelijk coördinator bij het project Beveiligde Bedden. In bijgaand bericht stelt zij zich voor.

22 april 2022

De PIJ-maatregel uitgelegd

Ook de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) in Lelystad legt regelmatig een casus aan ons voor. De meeste jongeren verblijven daar in kader van een PIJ-maatregel. Maar wat is dat precies? JJI Lelystad legt dat uit.

8 april 2022

Welkom Hans-Reinder!

Begin april is Hans-Reinder Menkveld begonnen als projectleider. Samen met de convenantpartners helpt hij mee om inzicht te krijgen in de knelpunten in de capaciteit van beveiligde bedden.

17 februari 2022

Project Grip op capaciteit van DJI

In dit project werkt DJI nauw samen met zorgaanbieders om cliënten op het juiste moment op de juiste plek te behandelen.

7 december 2021

Onze expertise bij ingewikkelde casuïstiek

Eén van onze taken is onze expertise in zetten bij ingewikkelde casuïstiek. Alida Slotman van Tactus Verslavingszorg vertelt hoe wij haar bij twee casussen hebben geholpen.

5 november 2021

Tijd voor de volgende fase

Eind oktober vond de evaluatie van het project plaats in het BO.  we gaan door! Dat betekent ook dat kwartiermaker Sophie Koek afscheid neemt. Dat doet ze met een blog.

12 oktober 2021

Welkom Diana!

Sinds 4 oktober werkt Diana van Os als landelijk coördinator bij het project Beveiligde Bedden. In bijgaand bericht stelt zij zich voor.

16 september 2021

Gluren bij de buren

In andere zorgsectoren wordt al veel langer met plaatsingssystemen als ons dashboard CAPDASH gewerkt. Sophie Koek ging op onderzoek uit en vroeg naar de ervaringen in die andere sectoren.

9 september 2021

Zorgvisie en Skipr berichten over het project

Zowel Zorgvisie als Skipr besteedden aandacht aan het dashboard en het Landelijk Coördinatiepunt. Zorgvisie interviewde Petra de Leede van P5COM (foto van Kim de Hoop).

27 juli 2021

Casus rondom cliënt X en een zorgconferentie

Als het in de regio niet lukt een oplossing te vinden voor een complexe zorgvraag, dan adviseren en bemiddelen wij. In deze casus rondom een ingewikkelde cliënt geven we hier een voorbeeld van.

15 juli 2021

Reviews over CAPDASH en het Landelijk Coördinatiepunt

Niet alleen wij zijn enthousiast over CAPDASH en het Landelijk Coördinatiepunt. We vroegen een paar mensen om een korte review te schrijven.

6 juli 2021

Casus rondom artikel 2.3 Wet forensische zorg

Als het in de regio niet lukt een oplossing te vinden voor een complexe zorgvraag, dan adviseren en bemiddelen wij. In deze casus rondom artikel 2.3 geven we hier een voorbeeld van.

17 juni 2021

Interview Sophie Koek in Week van Straf met Zorg

In de week van Straf met Zorg van het OM heeft kwartiermaker Sophie Koek een interview gegeven. Ze legt uit wat wat het Coördinatiepunt doet en wat het voor het OM kan betekenen.

9 april 2021

Uitspraak inzake 2.3 Wet forensische zorg

Op vrijdag 9 april heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in het cassatieberoep inzake 2.3 Wet forensische zorg. Je vindt hier de uitspraak en een toelichting.