Nieuwsarchief

Op deze pagina vind je het nieuwsarchief over beveiligde zorg en over het project Beveiligde Bedden.

7 december 2021

Onze expertise bij ingewikkelde casuïstiek

Eén van onze taken is onze expertise in zetten bij ingewikkelde casuïstiek. Alida Slotman van Tactus Verslavingszorg vertelt hoe wij haar bij twee casussen hebben geholpen.

5 november 2021

Tijd voor de volgende fase

Eind oktober vond de evaluatie van het project plaats in het BO.  we gaan door! Dat betekent ook dat kwartiermaker Sophie Koek afscheid neemt. Dat doet ze met een blog.

12 oktober 2021

Welkom Diana!

Sinds 4 oktober werkt Diana van Os als landelijk coördinator bij het project Beveiligde Bedden. In bijgaand bericht stelt zij zich voor.

16 september 2021

Gluren bij de buren

In andere zorgsectoren wordt al veel langer met plaatsingssystemen als ons dashboard CAPDASH gewerkt. Sophie Koek ging op onderzoek uit en vroeg naar de ervaringen in die andere sectoren.

9 september 2021

Zorgvisie en Skipr berichten over het project

Zowel Zorgvisie als Skipr besteedden aandacht aan het dashboard en het Landelijk Coördinatiepunt. Zorgvisie interviewde Petra de Leede van P5COM (foto van Kim de Hoop).

27 juli 2021

Casus rondom cliënt X en een zorgconferentie

Als het in de regio niet lukt een oplossing te vinden voor een complexe zorgvraag, dan adviseren en bemiddelen wij. In deze casus rondom een ingewikkelde cliënt geven we hier een voorbeeld van.

15 juli 2021

Reviews over CAPDASH en het Landelijk Coördinatiepunt

Niet alleen wij zijn enthousiast over CAPDASH en het Landelijk Coördinatiepunt. We vroegen een paar mensen om een korte review te schrijven.

6 juli 2021

Casus rondom artikel 2.3 Wet forensische zorg

Als het in de regio niet lukt een oplossing te vinden voor een complexe zorgvraag, dan adviseren en bemiddelen wij. In deze casus rondom artikel 2.3 geven we hier een voorbeeld van.

17 juni 2021

Interview Sophie Koek in Week van Straf met Zorg

In de week van Straf met Zorg van het OM heeft kwartiermaker Sophie Koek een interview gegeven. Ze legt uit wat wat het Coördinatiepunt doet en wat het voor het OM kan betekenen.

9 april 2021

Uitspraak inzake 2.3 Wet forensische zorg

Op vrijdag 9 april heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in het cassatieberoep inzake 2.3 Wet forensische zorg. Je vindt hier de uitspraak en een toelichting.

6 november 2020

Kamerbrief

In deze kamerbrief informeren de staatssecretaris van VWS en de minister van J&V de kamer over de voortgang van personen met verward gedrag en een hoog (veiligheids)risico.

12 juli 2020

Behandel ‘boeven’ buiten de reguliere psychiatrie

De reguliere ggz wordt overspoeld door gestraften. Dat geeft een groter risico op incidenten. Deze oproep doen psychiaters in de Volkskrant.

juli 2020

Open brief

TBS of de straat? Onder die titel schreven vertegenwoordigers vanuit de forensische zorg een open brief aan het Ministerie van J&V.

24 mei 2020

Grote onvrede bij ggz

De werkdruk in de ggz en de problemen rondom de gedwongen opname leveren mogelijk gevaar op voor patiënten. Dit blijkt uit een brief die bestuurders uit de ggz naar VWS hebben gestuurd.