CAPDASH - het dashboard

Het dashboard, dat de naam CAPDASH heeft gekregen, brengt de opnamecapaciteit van de beveiligde bedden in beeld. Zo krijgen we sneller inzichtelijk waar mensen op beveiligde bedden kunnen worden opgenomen. De data uit het dashboard gebruiken we ook om (op geaggregeerd niveau) analyses te maken, knelpunten in kaart te brengen en met de betreffende partijen te bespreken.

De aanbieders van beveiligde bedden vullen CAPDASH één keer per week. Zij weten wat de capaciteit en de wachttijden zijn. Instanties met een plaatsingsfunctie, zoals de Dienst Justitiële Inrichtingen en de Zorgkantoren kunnen het dashboard raadplegen (niet vullen). De ondertekenaars van het convenant krijgen managementrapportages vanuit het dashboard, zodat ook zij de ontwikkelingen kunnen volgen.

Wie kan een account aanvragen?

1. Zorgaanbieders die beveiligde zorg leveren: zij voeren één keer per week hun mutaties en beschikbaarheid in.
2. Zorgaanbieders op zoek naar een beveiligd bed: deze zorgaanbieders raadplegen het dashboard om beveiligde zorg te vinden.
3. Instanties met een plaatsingsbevoegdheid: denk hierbij aan de Zorgkantoren en de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Hoor je niet bij één van de genoemde groepen? Dan is een eigen account niet mogelijk.

Een account aanvragen of meer informatie?

Voor het aanvragen van een account of voor meer informatie kun je contact opnemen met het Landelijk Coördinatiepunt Beveiligde Bedden

Ga naar de inlogpagina van CAPDASH ›

Benieuwd hoe CAPDASH werkt?

Bekijk het filmpje.